Wat doet een adviesraad of werkgroep?

Een adviesraad of werkgroep gaat over een bepaald onderwerp. Als er iets uitgezocht moet worden, of als de huurders iets willen veranderen bij GoedeStede, bekijkt de adviesraad of werkgroep wat het probleem is en hoe het aangepast kan/moet worden. Een adviesraad of werkgroep bedenkt dus vooral oplossingen voor problemen of antwoorden op vragen. Wat is het verschil tussen een adviesraad of werkgroep?

Een adviesraad geeft advies. Een werkgroep werkt aan iets. De adviesraad (Ver)Huren geeft bijvoorbeeld aan hoe en waarom de regels van Woningnet gewijzigd moeten worden. De adviesraad wijzigt de regels dus niet zelf, maar geeft advies over hoe het beter kan. De werkgroep Communicatie maakt voor Hugo bijvoorbeeld de nieuwsbrief. Dat heeft dus niets te maken met geven van advies aan GoedeStede. Een werkgroep kan trouwens ook advies geven. Bijvoorbeeld over hoe de communicatie van GoedeStede met de huurders verbeterd kan worden. En een werkgroep is natuurlijk vertegenwoordigd in de Klantenraad en op die manier kan er vanuit een werkgroep ook advies worden gegeven over de verschillende onderwerpen.

Hoe werkt een adviesraad of werkgroep?

In een werkgroep of adviesraad worden verschillende onderwerpen besproken. Als er voor een onderwerp dingen uitgezocht moeten worden, doet de adviesraad of werkgroep dat. Het verschilt per onderwerp hoe het wordt aangepakt. Er kan bijvoorbeeld overlegd worden met medewerkers van GoedeStede om een beter beeld te krijgen van de huidige werkwijze. De werkgroep kan ook een enquête versturen naar (een deel van) de huurders van GoedeStede. Of er wordt een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Misschien willen de mensen in de adviesraad of werkgroep wel eerst een cursus volgen. Dan moet bekeken worden of daar geld voor is.

Wie zitten in de adviesraden en werkgroepen?

In de adviesraden en werkgroepen zitten alleen huurders van GoedeStede. Als iemand in meerdere thema’s geïnteresseerd is, kan hij of zij in meerdere adviesraden en werkgroepen zitten. Zo houden mensen zich bezig met onderwerpen die zij interessant vinden. Op deze pagina staat een overzicht van alle adviesraden en werkgroepen van Hugo. Lijkt het je interessant om mee te doen? Neem dan contact met mij op door mij een mail te sturen op  of kijk op de contact pagina (zie menubalk) en/of vul het contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.