werkgroep (Ver)Huren

Profiel

Op de onderwerpen na die bij de werkgroep Veilig & Leefbaar horen, worden in de werkgroep (Ver)Huren alle regels besproken die gelden voor huren bij GoedeStede en een woning krijgen via WoningNet. Dat zijn dus heel veel verschillende onderwerpen: van de huurverhoging tot de regels die gelden als je de huur niet meer kunt betalen. Deze adviesraad is daarom ideaal voor mensen die nieuwsgierig zijn en een brede interesse hebben. Zij kunnen hierdoor goed advies geven over hoe met het geld van de huurders omgegaan moet worden.

Concrete onderwerpen

  • Jaarlijkse huurverhoging
  • Betaalbaarheid
  • Incassobeleid
  • Woningtoewijzing: regels om een woning te krijgen

In de praktijk: voorbeeld 1

Elk jaar mag GoedeStede de huur verhogen. GoedeStede doet een voorstel en ik mag daar vervolgens op reageren. Het is natuurlijk leuker om dit andersom te doen: de adviesraad komt zelf met een voorstel en dan kan GoedeStede daarop reageren. 

In de praktijk: voorbeeld 2

We hebben in Almere veel te weinig sociale huurwoningen. De wachttijd is inmiddels 10 jaar! Nu maken de meeste mensen op 2 manieren kans op een sociale huurwoning: door loting of door meerdere jaren ingeschreven te staan bij WoningNet. En er zijn groepen mensen die met voorrang een woning kunnen krijgen. Werkt het wel goed op deze manier en is dat wel eerlijk? Zijn de regels om met voorrang een woning te krijgen te streng, of juist te soepel? Als het anders moet: hoe zorgen we er dan voor dat het beter wordt?

De mensen

Serieuze onderwerpen zoals hierboven staan vermeld, vragen om mensen die lange teksten (bijvoorbeeld over beleid) kunnen lezen zonder in slaap te vallen. Ze kunnen een probleem beschrijven, informatie verwerken, een oplossing bedenken en ook inschatten wat de gevolgen zijn. Lijkt het je uitdagend om hierover mee te denken en advies te geven aan GoedeStede en/of de gemeente? Bekijk dan het functieprofiel voor Medewerker (Ver)Huren onder vacatures.

 

 


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved