werkgroep Veilig & Leefbaar

Profiel

Als mensen zich niet prettig voelen in hun eigen wijk of flat, dan gaat er iets niet goed. Hier zijn verschillende redenen voor:

 • Er is veel criminaliteit in de wijk.
 • In de flat werkt het schoonmaakbedrijf niet goed.
 • Sommige bewoners zorgen voor overlast.
 • Andere bewoners maken van hun tuin of balkon een kleine vuilnisbelt en dat zorgt voor stank en ongedierte.

Soms kan GoedeStede hierbij helpen. Soms ook weer niet, terwijl mensen dat wel verwachten. De werkgroep Veilig & Leefbaar helpt niet bij het oplossen van concrete problemen, maar geeft wel advies aan GoedeStede en de gemeente als de huurders andere verwachtingen hebben.

Concrete onderwerpen

 • Cameratoezicht in de flat en/of wijk
 • Complexbeheer (van je flatgebouw) en/of wijkschouw
 • Kwaliteit van de schoonmaakbedrijven
 • Bewonersgedrag
 • Ongepland onderhoud (bijvoorbeeld na lekkage; gepland onderhoud wordt besproken in de adviesraad Duurzaam)

Voorbeeld 1

In meerdere flatgebouwen gooien bewoners hun afval niet netjes weg. Ze laten het bijvoorbeeld op de galerij of in de gezamenlijke entree. Andere mensen ergeren zich daaraan. Is dit een reden om camera’s te plaatsen en boetes uit te delen? Zo ja, hoe moet GoedeStede hier dan mee om gaan? Mogen de kosten van de camera’s in rekening worden gebracht bij alle bewoners van de flat, of moet GoedeStede de investering terugverdienen door boetes uit te delen aan mensen die hun afval niet netjes weggooien? Als iemand meerdere brieven heeft gekregen maar zijn gedrag niet verandert, mag GoedeStede die persoon dan het huis uit zetten als er sprake is van erg veel overlast voor de andere bewoners? Hier kun je advies over geven.

Voorbeeld 2

De huurder moet er zelf voor zorgen dat de woning aan de binnenkant goed wordt onderhouden. Is dat ook eerlijk als er iets gebeurt dat niet de schuld van de huurder is? Lekkage van het dak bijvoorbeeld, of badkamertegels die los laten. Moet GoedeStede dan alleen voor een praktische oplossing zorgen, of ook voor een mooie oplossing? Moet bij de lekkage bijvoorbeeld alleen het dak worden gerepareerd, of moet GoedeStede ook de muur binnen opnieuw schilderen? Is het genoeg als GoedeStede alleen kapotte badkamertegels vervangt en de bewoner vervolgens 2 verschillende kleuren badkamertegels heeft, of moet de hele badkamer in 1 stijl opnieuw worden betegeld? Hoe vaak komt dit voor, hoeveel gaat dit kosten en wie gaat het betalen? Ook hier kun je advies over geven.

De mensen

In deze werkgroep hebben mensen veel inlevingsvermogen: ze begrijpen wanneer iets vervelend is en dat mensen er gek van worden als het niet (goed) wordt opgelost. Aan de andere kant zijn ze wel neutraal en houden ze rekening met wat we echt van GoedeStede mogen verwachten en wat eigenlijk misschien een luxe is. Heb ik jou zojuist in het kort omschreven? Laat snel wat van je horen, neem dus contact op en kom koffie drinken in Hugo's Woonkamer.


Blijf op de hoogte

Contact
 • Brouwerstraat 4a
  1315 BP Almere


  M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved