Profiel

Van alle adviesraden en werkgroepen is dit de meest gevarieerde club. Service & Ondersteuning gaat namelijk zowel over de service van GoedeStede als de service die ik bied. Alsof dat nog niet genoeg is, is dit ook de werkgroep die ondersteuning biedt aan de huurders en aan al mijn vrijwilligers.

Concrete onderwerpen

 • Ondersteuning en service van Hugo:
  - spreekuur
  - wegwijzer
 • Ondersteuning voor mijn vrijwilligers:
  - coachen en opleiden
  - personeelsbeleid
  - huishouding (inkopen regelen, schoonmaakbedrijf aanspreken)
 • Service van GoedeStede:
  - bereikbaarheid
  - reparatieverzoeken
  - klachtafhandeling

In de praktijk: voorbeeld 1

De bewonerscommissies horen dat veel van ‘hun’ bewoners niet blij zijn met de beperkte openingsuren van de klantenservice van GoedeStede. De werkgroep Ondersteuning & Service bedenkt een korte enquête over dit onderwerp. Hiermee wordt uitgezocht hoeveel procent van de huurders een probleem heeft met de bereikbaarheid van GoedeStede. Het is natuurlijk wel een verschil of 150 huurders of 6.400 huurders ontevreden zijn over de bereikbaarheid van GoedeStede. Als blijkt dat veel mensen ontevreden zijn, maak je een afspraak met de manager Woondiensten van GoedeStede om samen na te denken over een oplossing.

In de praktijk: voorbeeld 2

Iedereen die voor mij werkt, doet dat als vrijwilliger. De vrijwilligers moeten wel goed zijn bijgepraat over ontwikkelingen op het gebied van Wonen in Almere. In sommige adviesraden lezen ze bepaalde tijdschriften en nieuwsberichten. Je zorgt ervoor dat de juiste tijdschriften aanwezig zijn, maar je gaat bijvoorbeeld ook op zoek naar geschikte opleidingen zodat de vrijwilligers snel bijgepraat kunnen worden..

De mensen

Serieuze onderwerpen zoals hierboven staan vermeld, vragen om mensen die lange teksten (bijvoorbeeld over beleid) kunnen lezen zonder in slaap te vallen. Ze kunnen een probleem beschrijven, informatie verwerken, een oplossing bedenken en ook inschatten wat de gevolgen zijn. Een huurverlaging is voor iedereen bijvoorbeeld wel prettig, maar kan GoedeStede dan nog wel genoeg nieuwe huizen bouwen? Lijkt het je uitdagend om hierover mee te denken en advies te geven aan GoedeStede en/of de gemeente? Lees de vacaturetekst of neem contact op voor een kennismakingsafspraak. Onder het genot van een overheerlijke cappuccino bekijken we dan of we een leuke match zijn.