adviesraad (Ver)Huren

Profiel

Op de onderwerpen na die bij de adviesraad Veilig & Leefbaar horen, worden in de adviesraad (Ver)Huren alle regels besproken die gelden bij huren bij GoedeStede en een woning krijgen via WoningNet. Dat zijn dus heel veel verschillende onderwerpen: van de huurverhoging tot de regels die gelden als je de huur niet meer kunt betalen. Deze adviesraad is daarom ideaal voor mensen die nieuwsgierig zijn en een brede interesse hebben. Zij kunnen hierdoor goed advies geven over hoe met het geld van de huurders omgegaan moet worden.

Concrete onderwerpen

  • Jaarlijkse huurverhoging
  • Betaalbaarheid
  • Incassobeleid
  • Woningtoewijzing: regels om een woning te krijgen

Voorbeeld 1

Elk jaar mag GoedeStede de huur verhogen. GoedeStede doet een voorstel en ik mag daar vervolgens op reageren. Het is natuurlijk leuker om dit andersom te doen: de adviesraad komt zelf met een voorstel en dan kan GoedeStede daarop reageren. Om zelf een voorstel te schrijven, kan de adviesraad bijvoorbeeld gebruik maken van informatie van de Woonbond, nieuwsberichten maar ook het jaarverslag van GoedeStede (we moeten ze niet failliet maken natuurlijk).

Voorbeeld 2

We hebben in Almere veel te weinig sociale huurwoningen. De wachttijd is inmiddels 8 jaar! Nu maken de meeste mensen op 2 manieren kans op een sociale huurwoning: door loting of door meerdere jaren ingeschreven te staan bij WoningNet. En er zijn groepen mensen die met voorrang een woning kunnen krijgen. Werkt het wel goed op deze manier en is dat wel eerlijk? Zijn de regels om met voorrang een woning te krijgen te streng, of juist te soepel? Als het anders moet: hoe zorgen we er dan voor dat het beter wordt?

De mensen

Serieuze onderwerpen zoals hierboven staan vermeld, vragen om mensen die lange teksten (bijvoorbeeld over beleid) kunnen lezen zonder in slaap te vallen. Ze kunnen een probleem beschrijven, informatie verwerken, een oplossing bedenken en ook inschatten wat de gevolgen zijn. Een huurverlaging is voor iedereen bijvoorbeeld wel prettig, maar kan GoedeStede dan nog wel genoeg nieuwe huizen bouwen? Lijkt het je uitdagend om hierover mee te denken en advies te geven aan GoedeStede en/of de gemeente? Neem contact op en kom een heerlijke latte macchiato drinken in Hugo's Woonkamer tijdens een kennismakingsgesprek.


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes