Profiel

De werkgroep Communicatie zorgt dat mensen mij niet alleen horen, maar ook graag naar mij luisteren. Als er iets verteld moet worden, zorgt de werkgroep Communicatie ervoor dat alles in normaal Nederlands wordt uitgelegd. Zo snapt iedereen tenminste waar het over gaat. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de 8.000 huurders weten waar ze een mening over geven, maar ook om ervoor te zorgen dat iedereen snapt waarom iets bijvoorbeeld niet kan. Door gewoon duidelijk te zijn kan ik mensen ook beter betrekken bij wat er gebeurt en dat is precies wat ik wil doen: mensen betrekken bij alles dat met huren bij GoedeStede en wonen in Almere te maken heeft.

Uitgebreidere info

  • Beheer website (*) en social media
  • Maken van nieuwsbrieven (*)
  • Enquêtes maken en verspreiden (*)
  • Coördineren van de communicatie vanuit alle adviesraden richting de huurders
  • Organiseren van bewonersbijeenkomsten

(*)
Dit doe je voor Hugo, maar de bewonerscommissies kunnen ook om jouw hulp vragen.

Voorbeeld 1

De adviesraad (Ver)Huren en de adviesraad Duurzaam hebben allebei bedacht dat ze een enquête willen versturen naar de huurders. Datzelfde geldt voor Bewonerscommissie Nieuwstraat. Het is natuurlijk niet handig als een huurder in één week tijd 3 verschillende enquêtes krijgt toegestuurd. De werkgroep Communicatie maakt hier een logische planning voor of stelt voor om de vragen op elkaar af te stemmen zodat er 1 (iets) grotere enquête verstuurd wordt in plaats van 3 kleine enquêtes.

Voorbeeld 2

Wanneer vinden mensen het de moeite waard om iets te lezen? Als het er leuk uit ziet en als het op een leuke manier is geschreven! De werkgroep Communicatie maakt bijvoorbeeld mooie flyers om mensen uit te nodigen voor bewonersbijeenkomsten, maar er worden ook ontwerpen gemaakt om mensen op Facebook en Twitter aan te moedigen om te reageren.

De mensen

Voor deze werkgroep zoek ik mensen die vooral gek zijn op taal, maar die ook goed kunnen organiseren. Een creatieve geest is meer dan welkom, zowel voor het bedenken van geweldige teksten als voor het ontwerpen van prachtige flyers waar 8.000 huurders enthousiast van worden. Lijkt het je leuk om in deze werkgroep mee te doen? Bekijk dan het uitgebreidere functieprofiel voor Medewerker Communicatie Tekstschrijver en/of Vormgever.