Huurdersavond Staatsliedenwijk 18 september 2019

Woensdag 18 september 2019 was er een gezellige bijeenkomst in 't Kardoes, waar we met bewoners van Staatsliedenwijk hebben gepraat over het wonen en leven in de wijk.

Veel aandacht ging uit naar het goede gevoel dat de bewoners hebben over hun wijk: sociaal, belangstelling voor elkaar, mooie locatie, centraal gelegen met goede verbindingen, dus zeer positief.

Aandacht werd gevraagd voor het probleem rond het zwerfvuil en het dumpen van grof vuil. In plaats van de gemeente te bellen (grof vuil afspraak) wordt blijkbaar regelmatig van alles langs de straat gezet. Jammer, zo gaat een mooie wijk achteruit. De wijk is er voor alle bewoners, laten we samen de wijk mooi en schoon houden.

Er werd ook naar voren gebracht dat regels niet worden gehandhaaft. Met de vraag of meer BOA's een oplossing is en meer toezicht van de kant van de politie. Hugo gaat hier mee aan het werk.

Ook voor de veiligheid werd aandacht gevraagd: misschien dat meer verkeersborden de oplossing is. Met betere verlichting, met name langs fiestpaden (LED verlichting met sensoren, zodat er alleen verlcihting aan gaat als mensen gebruik maken van dit fietspad). Hugo gaat dit verder opnemen met de betreffende instanties.

Ook kwam de overlast van hondenpoep aan de orde. Er werd gevraagd of het voorbeeld van Waterwijk (hond uitlaat routes met afvalbakken) misschien een mogelijkheid is? We nemen dit als Hugo mee voor overleg.

Ook kwam het voorstel om meer voorzieningen in de wijk aan te brengen, voor kleine kinderen om te spelen, maar ook voorzieningen voor oudere kinderen langs de buitenkanten van de wijk, dit zou hangjongeren tegen gaan. Een voorbeeld van Almere-Buiten werd gegeven, waar intensief gebruik wordt gemaakt van deze voorzieningen en waar haast geen problemen zijn. Ook dit gaat Hugo verder bespreken.

Uiteraard kwam het tekort aan woningen aan bod. Het bouwen in de bestaande wijken bleek niet de voorkeur te hebben. Wel werd er gesteld dat er gebouwd kan worden aan de achterkant van het NS station in Stad, dit samen met voorzieningen voor jongeren.

Een goede avond met ideeën, voorstellen en ook verbeterpunten.
Al met al een zinnige en opbouwende bijeenkomst.
Hugo bedankt een ieder die hieraan heeft meegewerkt.


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes