Hugo op bezoek bij groot onderhoud

Ondanks dat Almere een relatief jonge stad is, bereiken ook hier woningen een leeftijd waarbij extra onderhoud nodig is. In de Hofmark, waar GoedeStede zo’n 170 woningen verhuurt is GoedeStede in 2018 begonnen met dit extra onderhoud. We noemen dit “de 40e jaar aanpak”.

Deze 40e jaaraanpak is best ingrijpend: zo worden de keuken, badkamer en het toilet vervangen, maar ook andere zaken als de buitengevel, hang- en sluitwerk wordt aangepakt. Zelfs de kruipruimte wordt niet overgeslagen. Dit alles leidt tot meer woongenot, een lager energieverbruik en een beter energielabel! Hugo bracht een bezoek aan dit project.

                                                                                                                                                 Werkbezoek:
Op 8 April 2019 bezocht ik, samen met de manager Woondiensten en twee wijkconsulenten van GoedeStede de modelwoning in de Hofmark. Ook de bewonersconsulent van aannemer Hemink was aanwezig. Voor bewoners is zij het eerste aanspreekpunt. Tijdens het bezoek legde ze alle stappen van het proces, en de rol die zij hier in speelt uit. Ik stelde natuurlijk een aantal kritische vragen die ter plekke werden beantwoord. GoedeStede en Hemink beseffen goed dat communicatie in dit proces heel belangrijk is. De werkzaamheden brengen overlast met zich mee en kunnen ingrijpend zijn op het dagelijkse leven van de bewoners.

Modelwoning
Bewoners van de woningen waar “de 40e jaar aanpak” plaatsvindt, kunnen in de modelwoning het resultaat zien van de werkzaamheden. Hier zijn o.a. de verschillende wandtegels, aanrechtbladen en keukenfrontjes  aanwezig waar een bewoner uit kan kiezen. Er zitten geen kosten aan de getoonde opties, en het bespreekbaar om tegen meerprijs extra of andere kastjes of plinten te bestellen. Ook wordt een huisbezoek gepland om alles nog een keer door te spreken. Buiten de jaarlijkse huurverhoging voor alle huurders van GoedeStede, rekent GoedeStede deze woningverbeteringen niet door in de huur.

Middenhof, Grienden en Meenten
GoedeStede is gestart in de Hofmark waar de werkzaamheden nu bijna zijn afgerond. In de Middenhof, is men nu hard bezig met de werkzaamheden. De voorbereidingen voor de eerste 202 woningen in de Grienden en Meenten zijn in vergevorderd stadium.

Voor herhaling vatbaar
Dit werkbezoek was een goede manier om een aantal voorbeelden  van onderhoud en verduurzaming in de praktijk te zien. Voor ons allemaal voor herhaling vatbaar.


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes