Duurzaam, Maar wat kost dat?

Het terugbrengen van de CO2 uitstoot is voor iedereen van belang. Ook voor woningcorporaties zoals GoedeStede. Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, heeft een 'routekaart' gemaakt. Met als doel om in 2050 CO2 neutraal woningbezit te hebben. Echter, als GoedeStede die 'route' zou volgen, moet er bij de bank heel veel geld geleend worden. Net zoveel als de huidige leningen die GoedeStede uit heeft staan. De adviesraad Duurzaam van Hugo bracht in mei 2019 een werkbezoek aan GoedeStede om hierover te praten.        

                                                                                                                                                                          

De woningen van GoedeStede hebben nu al gemiddeld energielabel B. Bij groot onderhoud treft GoedeStede maatregelen waardoor het energielabel van de woningen verbetert. In Almere-Haven is zo’n project bijna afgerond. De aanpassingen die hier gedaan worden, rekent GoedeStede niet door in de huur, maar de bewoners besparen wel op hun energierekening. De nieuwe woningen die GoedeStede bouwt, hebben een zeer goed energielabel maar zijn nog niet energieneutraal. Op de daken van alle nieuwe flats die de afgelopen jaren zijn gebouwd liggen heel veel zonnepanelen. De stroom wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de liften en collectieve verlichting. GoedeStede blijft zoeken naar mogelijkheden om ook bestaande woningen aan te passen. Met name de financiële haalbaarheid hiervan is lastig.

Maar ook van ons, bewoners, wordt verwacht dat we een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Ik heb GoedeStede gevraagd om energiecoaches in te zetten om ons, bewoners, hiermee te helpen. Onder de rubriek Nieuws vindt je meer info hierover.

De werkgroep Duurzaam heeft gemerkt dat GoedeStede het op prijs stelt als Hugo meedenkt en kritische vragen stelt, want duurzaamheid is een complex en veelomvattend thema. Voor de komende maanden staan er vervolggesprekken op de agenda.


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes