Wat zijn Prestatie Afspraken

Ruim 200.000 mensen wonen in Almere en dat worden er steeds meer. Daar zijn veel huizen voor nodig, dus er moet meer worden gebouwd. Wat voor soort woningen moeten er gebouwd worden? Uiteraard een mix van koop en huur, maar in welke verdeling? Gaan we voor 90% koop- en 10% huurwoningen of gaan we meer richting 50/50?

Woonvisie

De vraag hierboven wordt beantwoord in de Woonvisie van de gemeente. Daarin staan de wensen van de gemeente over wonen in Almere. In het 2e kwartaal van elk jaar moet de Woonvisie af zijn. Daarna bekijken GoedeStede, De Alliantie en Ymere (alle corporaties met woningen in Almere) wat zij kunnen en willen doen om  de wensen van de gemeente te realiseren.

Onze wensen

Wat de gemeente wilt, hoeft niet persé hetzelfde te zijn als wat GoedeStede en haar huurders willen. De drie woningcorporaties, hun huurdersorganisaties en de gemeente gaan daarom met elkaar in overleg. Samen bepalen ze welke ideeën uit de Woonvisie over worden genomen en hoe ze gerealiseerd kunnen worden. De afspraken die zo worden gemaakt, zijn Prestatie-afspraken. Daarin wordt afgesproken wie wat de komende jaren moet presteren.

Onderhandelen

Om afspraken te maken, moet er onderhandeld worden. Hugo houdt daarbij niet alleen rekening met wat de huurders van GoedeStede willen, maar ook wat in het belang is van de stad in het algemeen.

Jouw wensen

Via een eerste korte vragenlijst kon je vorig jaar aangeven wat jij belangrijk vindt. Uit het onderzoek is gebleken dat de huurders liever meer huizen gebouwd zien worden als 0% huurverhoging.


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes