Huurders in actie tegen de verhuurderheffing

De huurders van Portaal, een corporatie met huizen in oa. 't Gooi en Nijmegen, gaan actie voeren tegen de verhuurderheffing. De huurdersorganisaties namen hiertoe het initiatief. Ze gaan de wijken in om huurders te vragen een petitie tegen de verhuurderheffing te ondertekenen.

Leendert de Bruin, voorzitter van de Vereniging Huurders Overleg Soest (VHOS): ‘Corporaties dragen gemiddeld zo’n drie maanden huur per jaar af aan Den Haag om de verhuurderheffing te betalen. Daar hebben wij een groot bezwaar tegen. Sommige corporaties komen geld te kort. Om het gat te dichten, verhogen ze daarom de huur. Of ze kunnen te weinig doen om woningen te verduurzamen. Linksom of rechtsom: het zijn uiteindelijk de huurders die deze heffingen moeten opbrengen. Daarom praten wij van een huurderheffing, en niet van een verhuurderheffing.’

Huurders mobiliseren

De Bruijn is ervan overtuigd dat de meeste huurders niet beseffen wat er aan de hand is en dat zij degenen zijn die de heffing opbrengen. Daarom gaat de VHOS huurders mobiliseren en vragen een petitie te ondertekenen. De VHOS trekt begin april in Soest en Soesterberg met een stroopwafelwagen de wijken in met flyers. Huurders kunnen dan meteen (online) de petitie ondertekenen. De andere huurdersorganisaties van Portaal doen ook mee en organiseren soortgelijke acties: Huurdersorganisatie Portaal uit Arnhem, HBV De Klink uit Nijmegen, Hestia uit Amersfoort, Huurdersraad Portaal uit Utrecht en de HBV Leiden. Naar verwachting zullen huurdersorganisaties van andere corporaties aanhaken.

Actiewebsite

Aan de actiewebsite www.wegmetdeverhuurderheffing.nl wordt nu nog gewerkt, maar gaat in de week van 23 maart live. Vanaf maandag 30 maart tot en met maandag 13 april kunnen mensen via de website de petitie ondertekenen. De petitie wordt aangeboden aan de Haagse politiek. De Bruin: ‘De actiewebsite is niet alleen voor huurders van Portaal; het is een site waarop iedereen zijn handtekening kan achterlaten. Huurders van andere corporaties, maar bijvoorbeeld ook sympathisanten kunnen de petitie tekenen. Iedereen die het belangrijk vindt dat er weer beweging komt in de woningmarkt en ook tegenstander is van de verhuurderheffing -of beter gezegd huurderheffing. Het is belangrijk dat we met zoveel mogelijk mensen onze stem laten horen!  Dus hierbij een oproep: doe mee! Wil je weten hoe? Stuur dan een mailtje naar: .

Portaal ondersteunt

Corporatie Portaal ondersteunt de actie van hun huurders van harte en verwacht er veel van: tot nu toe roerden alleen de corporaties zich. Nu zijn het ook de huurders – die volgend jaar naar de stembus gaan – die een vuist maken tegen deze heffing.

Bron: https://www.portaal.nl/over-ons/onze-uitgaven/over-wonen-gesproken-maart-2020/huurders-in-actie-tegen-de-verhuurderheffing/

Spoedeisend

Buiten kantoortijden en in het weekend is het telefoonnummer 036-5395311 alleen bereikbaar voor spoedeisende reparatie verzoeken.

Hieronder worden ernstige lekkages, ernstige gebreken aan de aan- en afvoer en riolering, schade aan de woning door brand, regen, storm of inbraak verstaan.

Zaken die dus absoluut niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Heeft u een acute situatie, waar een noodreparatie buiten de openingstijden van GoedeStede noodzakelijk is?

 

Bel dan het telefoonnummer van GoedeStede en blijft u aan de lijn.

036-5395311

U wordt dan automatisch doorverbonden met de meldkamer, die u verder zal helpen.

Schimmelvorming in woningen Regenboogbuurt

Naar aanleiding van het verontrustende bericht van 23 januari over schimmelvorming in woningen van GoedeStede hebben wij bij onze corporatie gelijk geïnformeerd hoe dit kon gebeuren en wat eraan gedaan zou gaan worden.

Het bleek dat GoedeStede op de hoogte was en al op 4 januari een opzichter was langs geweest bij het betreffende pand om de situatie te beoordelen. Er is toen al een toezegging gedaan om de problemen te verhelpen, en is er contact opgenomen met een aannemer om de werkzaamheden op te nemen en te offreren. De opname voor de offerte heeft plaatsgevonden op 10 januari 2020, in bijzijn van de opzichter.

De offerte is op donderdag 23 januari 2020 bij GoedeStede binnengekomen. Maandagochtend 27 januari is deze offerte besproken en akkoord gegeven. Op maandagmiddag kwam de berichtgeving in de media. Tussen 10 januari en 27 januari is een lange tijd en GoedeStede gaat daarom het ook intern evalueren en hier lering uit trekken.

Lees verder


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes