WoningNet

WoningNet is de organisatie die het systeem voor woonruimteverdeling in, onder andere Almere, onderhoudt. WoningNet zorgt ervoor dat verhuurders hun vrijkomende woningen kunnen publiceren en dat woningzoekenden op deze woningen kunnen reageren. WoningNet is niet betrokken bij het opstellen van regelgeving. Ook voert WoningNet geen zaken uit die rechtstreeks te maken hebben met woningverhuur. Een verhuurder is zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het tekenen van huurcontracten en het onderhoud van een woning.

Sociale huurwoningen
Om sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft de gemeente regels opgesteld. Deze regels gelden voor heel Almere. Meer informatie over de regels vindt u in onze toelichting over de verdeling van woningen.

Let op!
Per 1 januari 2020 is het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op de meeste sociale huurwoningen kunt reageren vastgesteld op € 39.055. Wilt u weten wat dit voor u betekent? Hier kunt u meer informatie lezen. Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 737,14. De meeste sociale huurwoningen in Almere zijn in bezit van woningcorporaties. Enkele woningen zijn van particulieren. De woningen worden aangeboden via de website Van WoningNet. Om in aanmerking te komen heeft u een inschrijving bij WoningNet Almere nodig.

Voorwaarden Voor het inschrijven moet u aan een aantal voorwaarden voldoen, oa. de hoogte van uw verzamel inkomen is dus bepalend om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning.

Uw e-mailadres Voor het inschrijven controleren zij eerst uw e-mailadres. Dit heeft verschillende redenen. Alle communicatie over uw inschrijving, betalingen en reacties op het woningaanbod verloopt digitaal via uw e-mailadres. Ook wordt aan de hand van het e-mailadres gecontroleerd of er misschien sprake is van een al eerder aangemaakte inschrijving. Uw e-mailadres is ook meteen uw gebruikersnaam waarmee u inlogt. 

Betalingen via Buckaroo
WoningNet incasseert de kosten via Buckaroo. De naam Stichting Derdengelden Buckaroo ziet u terug op uw bankafschrift en betaalverzoeken.

Reden van uitschrijving 
Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van één van de verhuurders via WoningNet Almere. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet betaalt.

(Bron: https://www.woningnetalmere.nl/)


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved