• Start
  • Bewoners commissies

Wat is een bewonerscommissie

Een bewonerscommissie is een groep huurders die in dezelfde flat, straat of wijk wonen. Zij huren dus ook allemaal van dezelfde woningcorporatie. Soms wordt een bewonerscommissie opgericht omdat veel mensen in dezelfde flat dezelfde problemen hebben in hun woning. Samen sta je sterker, dus zoeken mensen elkaar op. Het komt ook voor dat een bewonerscommissie wordt opgericht om een positieve reden, bijvoorbeeld dat mensen elkaar vaak tegenkomen en het hun gezellig lijkt om meer contact met te buren te hebben.

Een bewonerscommissie houdt zich vooral bezig met ervoor zorgen dat de eigen flat of straat een prettige plek is om te wonen. In een flat wordt bijvoorbeeld gelet op de kwaliteit van het schoonmaakbedrijf en in een straat of wijk wordt bijvoorbeeld bekeken of het openbaar groen er mooi en verzorgd uit ziet. Bewonerscommissies doen ook vaak mee aan acties zoals Nederland Schoon, Nationale Buren Dag of ze organiseren een straatbarbecue voor de eigen bewoners. Zo brengen ze buren bij elkaar en ontstaat er een gezellige sfeer waardoor het voor iedereen prettig wonen is in dezelfde flat, straat of wijk.

Vanuit een bewonerscommissie wordt ook meegedacht over het beleid van GoedeStede. Mensen uit de verschillende bewonerscommissies ontmoeten elkaar in de werkgroep Bewonerscommissies. Daar leren ze elkaar kennen, horen ze wat er in andere flatgebouwen of straten gebeurt en kunnen ze dingen van elkaar leren. En het is natuurlijk gewoon gezellig, want zonder gezelligheid is het niet leuk om ergens vrijwilligerswerk te doen.


Blijf op de hoogte

Contact
  • Brouwerstraat 4a
    1315 BP Almere


    M: 06 - 23 27 44 99  

© 2020 Hugo Almere, All Rights Reserved

Volg ons!

Close

Op de hoogte blijven van alle HUGO nieuwtjes